Zerijden.nl Nieuws

Een autoverzekering voor een elektrische auto afsluiten

Een autoverzekering voor de elektrische auto afsluiten 
Elke auto moet verzekerd zijn, zo ook de elektrische auto. De premie van deze verzekering ligt gemiddeld iets hoger dan die van een conventionele auto. Dit verschil zit hem voornamelijk in de dure accu en de hogere kans op schade. Zo hebben elektrische auto’s een langere remweg doordat ze zwaarder zijn. De accu is het duurste onderdeel van de wagen. Gemiddeld kost deze €9000. Bij schade zal de reparatie dan ook duur uitvallen. In sommige gevallen moet de accu geheel vervangen worden. Het is daarom belangrijk om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. 
WA, WA+ en WA+ volledig cascoEr zijn met betrekking tot de autoverzekering drie verschillende dekkingsvarianten. Het is in ieder geval verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Deze dekt schade aan derden of tweezijdige schade. De WA + beperkt casco verzekering kan gezien worden als een aanvulling op de normale WA-dekking. De WA + beperkt casco dekt naast de normale schade aan derden ook bij brand en explosie, diefstal, sterretje in de ruit of botsingen met dieren. Ook bij storm en ander natuurgeweld wordt er door de verzekering gedekt. De WA + volledig casco dekt ook nog eens bij aanrijdingen, te water raken, slippen en ander onheil. Aangeraden wordt om auto’s jonger dan 8 jaar WA Plus te verzekeren. Dit geldt ook voor de kostbare elektrische auto. 

Het belang van een goede autoverzekering.Vaak wordt een auto onderverzekerd, dit wil zeggen dat deze alleen WA verzekerd is. Vooral bij de elektrische auto is het belangrijk om deze goed te verzekeren. Elektrische auto’s zijn waardevast en verliezen weinig in waarde. Ook zijn dit erg populaire auto’s. Verwacht wordt dat hier in de toekomst steeds meer modellen van rond zullen rijden. Met de volledig cascoverzekering wordt alle schade gedekt. Een reparatie of diefstal kan je anders duur komen te staan. Wanneer er een accu voor de elektrische auto gehuurd wordt dan moet deze apart verzekerd worden. 

Bespaar tot €200 op de premieWie slim is maakt direct een vergelijking tussen alle aanbieders. Voor het verzekeren van een elektrische auto kun je bij nagenoeg alle verzekeraars terecht. Het is belangrijk om tijdens het zoeken naar een verzekering het soort elektrische auto in te voeren. Zo is er de volledig elektrische auto, de plug in hybride en de normale hybride auto. Door het invoeren van de juiste gegevens ontstaat er een juiste premieberekening. Uit de praktijk blijkt dat er tot wel €200 per jaar aan premie bespaard kan worden.

Deze advertorial is een samenwerking met Overstappen.nl